Linneskåp

maj 20, 2010

Bröllop, mat och trädgård

Filed under: allmänt — charlotte @ 10:14 f m
Tags:

Vårarna är alltid intensiva och det är mycket som händer och när alla kvicknar till ur ”vinterdvalan”. Något blir tyvärr ofta lidande då det snurrar på och här har det tyvärr blivit lite tunnsått på bloggen. Så jag tar igen med ett ”multiinlägg”.

Bilder: EcoBride

En ny bröllopsbok har precis släppts. JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop. Det är Katharina Brunat med företaget EcoBride som på ett fantastiskt sätt guidar till ett bröllop och fest med ekologiska tankar och tips. Det är inga pekpinnar utan bara råd på vägen. En vacker bok med fina foton. Som redan gift får jag översätta innehållet till andra kommande fester. För sådan lär det väl bli!

Jag hade dessutom förmånen att få gå på bokrelease-lunchen i Stockholm. Där bjöds på en underbar buffé lagad av EcoViva. Himmelskt gott och tjejerna packar även matkassar och kör hem till oss som inte riktigt hinner med. Ekologiska varor, färdigtänkt och klart, det kommer vi att prova i vår familj. Urskönt att få ett moment mindre på eftermiddagen, det låter som något som behövs i vår familj just nu. Jag provar och återkommer med recension helt enkelt.

Bild: Linneskåp

Många är vi som också sätter fingrarna i myllan just nu. Jag har planterat en del med dottern. Det gäller att göra det listigt hos oss i skogen om vi ska få något själva. Hjort, rådjur, älg och vildsvin gör sitt för att få sin del av skörden annars. Sallad och annat smask planteras numer i två ”kaninburar” eller tja vad ska de kallas, två odlingsbänkar med lock av hönsnät. Tomaterna och potatis i hink planteras långt upp på trädäcket dit inga djur tar sig. Övriga planteringar blir mest kryddväxter, de brukar inte röras… men man kan aldrig vara för säker… Två favoriter efter att ha grävt med fingrarna i jorden är just nu snyggaste nagelborsten och bästa handkrämen för tillfället.

Glad vår på er alla!

Tillägg efter kommentar av Katharina Brunath:

Äras den som äras bör, de vackra bilderna i bröllopsboken är tagna av bröllopsfotograf Martina Thalwitzer på Our Day.

Annonser

1 kommentar

  1. Hej,

    De vackra bilderna är tagna av bröllopsfotograf Martina Thalwitzer på OurDay.se
    Hoppas du får användning för bokens tips även inför övriga fester! Bra tänkt 🙂

    /Katharina på EcoBride

    Kommentar av Katharina Brunat — maj 21, 2010 @ 12:07 e m


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: