Linneskåp

april 26, 2010

Skir vårgrönska

Filed under: spa — charlotte @ 9:14 e m

Bild: spaprodukter.nu

Lisen Sundgren har givit oss en ny bok sprängfylld med tips för det lilla extra i vardagen. Nu är det indien som inspirerar i Lisens indiska spa. Med förtjusning ser jag fram emot att få bläddra mig igenom boken och prova hennes måbraknep. Bilder lika fantastiska som alltid med Charlotte Gawell vid kameran. Det är svårt att låta bli att bli entusiastisk inspirerad.

Men jag tycker inte att man ska glömma Lisens första bok, hennes örtspa bör plockas fram nu när våren spirar och den skira vårgrönskan står runt hörnet och väntar på att plockas och bli till ett fantastiskt hemmaspa. Man behöver inte krångla till det. Gör som Kajsa Warg även här, ta det som står till buds och blanda och ge.

Några tips:

  • Bada i björklöv, gör en infusion och häll i badvattnet. Vårdande för torr hud.
  • Ge dig själv ett bad med havssalt och citronolja i vattnet, kraftfullt och utrensande.
  • Äpple och timjan både smakar gott och gör gott tillsammans. Det passar fint att skölja håret med en blandning av färskpressad, osötad äppelmust och några droppar timjanolja.
  • Öppna porerna och rengör ansiktet på djupet genom ett ångand ansiktsbad. Lite citron i vattnet ger det hela en extra energikick.
  • Havregryn, mixade till pulver, gör ren huden. Blanda dem med vatten eller lite mjölk. Tvätta genom att massera in i ansiktet och skölj med kallt vatten. Avsluta med att smörja med en härlig ansiktsolja.
  • Lite örter i fotbadet gör susen för trötta vinterfötter som behöver piggas upp inför vårskorna.
  • Späda nässlor blir den godaste vårsoppan, gör gott även inifrån.
Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: