Linneskåp

januari 12, 2010

Lappat och klart

Filed under: linne,sovrum — charlotte @ 4:46 e m
Tags: ,

Bild: svenskainredningsbolaget.se

Lapptäcken är härliga, men alldeles för mycket pyssel för min egen del. Men för de som orkar, samla, sortera, lägga ut och sy ihop blir det ju så snyggt. Återvinningstanken, att göra något vackert och användbart av det som blev över. Småbitarna som blev kvar från det andra som syddes. Förr var man tvungen att ta hand om alla bitar. Nu gör man det för att man vill och orkar och för att det blir snyggt. Oddbirds har byggt vidare på idén med återbruk. Lapptäckeskit finns färdiga att köpa. För den händige är det halvvägs gjort. Bara att sy ihop. Men det är ju inte så bara kanske.

Bild: Oddbirds

Återvunnet lin blir alldeles väldigt vackra lapptäcken. Resttyger och spill sätts samman i harmoni. Axlings gjorde ett fåtal plädar i gammalt lin till Formexmässan i höstas. De försvann snabbt. Men som tur är finns lapptäcken i nytt lin kvar, även dessa återvunnet av restbitar men i från nyproduktion. Jag gillade dessa täcken så mycket att vi tillsammans tagit fram mindre lapptäcken också, och nu finns de hos svenskainredningsbolaget. Tänkta till barnen och som komplement till linnelakanen till barnens säng. Men de är praktiska små plädar, de passar även fint till oss vuxna ibland, om vi får låna dem.

Annonser

1 kommentar

  1. Det är ju så otroligt vackert med lapptäcken! Har alltid drömt om ett eget stort, men har aldrig haft tiden att sy det själv. Sydde mindre när barnen var små…….//Jeanette

    Kommentar av Jeanette — januari 12, 2010 @ 5:48 e m


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: