Linneskåp

januari 10, 2010

Grön och grann i stugan

Filed under: allmänt — charlotte @ 3:11 e m
Tags:

Nej nu står granen inte längre grön och grann, den har omvandlats till ett barrande monster och förpassats ut ur lägenheten. Tjugonda knut eller inte, granen har åkt ut. Grovsoprummet var fullt av granar så grannarna har väl gjort samma sak kan man tänka. Borta är också tomtar och bockar, julgodiset är sedan länge uppätet och vardagen står på tur. Man undrar om barn växer extra mycket av skinka och knäck. Åtminstone verkar det så hemma hos oss. Deras garderob har förnyats med kläder som inte sitter på halvstång och vi är redo på alla sätt inför skolstarten i morgon.

Att återvända till vardagsrutinerna är på gott och ont. Det är skönt att få lite ordning och reda men samtidigt så drar ju dem stora tidspassningen igång med skola, mattider och träningstider. Vår ”hålla-koll-på-veckan-griffeltavla” är fulltecknad igen. Men ge oss några dagar så sitter rutinerna i ryggmärgen igen. Jag ser hur som helst fram emot att ta tag i ”vårterminen”. En massa rolig står på tur, spännande uppdrag och projekt och full fart i butikerna. Och, om allt går i lås, en ny lokal att flytta till. Det är bara att kavla upp ärmarna och köra igång.

För den som trots allt vill dansa ut julen enligt tradition kan bege sig till Nordiska museet på lördag, 16 januari. Då bjuds det upp till en riktig julgransplundring. För barn och vuxen.

Bilder: Nordiska museet
Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: