Linneskåp

september 30, 2009

Räddas det som räddas kan

Filed under: allmänt,kök — charlotte @ 9:11 f m
Tags: ,

persilja

Men så snabbt det gick. Från sol och varmt och nästan ingen jacka alls, till kalla höstvindar och tjockare jackan. Men hösten har ju sin charm också definitivt. Solen skiner hur som helst och det är mest natten och morgonen som är kall. Men man anar att den kommer snart frosten, smygande om natten. Har inte sett den ännu men jag räddade med mig en del från landet då vi var där i helgen. Vill njuta av det kryddgröna en stund till. Persiljan som växt i en gammal höganäskruka på trappen har blivit monsterstor. Åtminstone med mina mått mätt. Den får pryda köksfönstret, tillsammans med basilikan och den sista skörden tomater som väntar på sin röda färg.

Jag räddar kvar den sista känslan av sommar och skördetid i köksfönstret i stan. Persiljan är himla fin som dekoration och krukväxt. En del till frysen, lite i maten och resten till lyst. Får se hur länge den vill stå där innan den gulnar.

Annonser

2 kommentarer

 1. Ja det är så snabbt det går över ..sommaren också innan man hinner vänja sig.
  Har också några tomater på plantan i växthuset som jag väntar in,i kylen har några morötter som det har kommit gröna skott på ..undrar hur kan det komma sig.
  Lite beröm..du har en mycket fin hemsida och spännande produkter,det är snart dags för julklappar så..
  Hälsningar HS

  Kommentar av Halina Svensson — oktober 2, 2009 @ 7:16 f m

 2. Ja det blir nog både persilja och annat i köksfönstret så fort jag är klar med köksstylingen. Trevligt med lite färska kryddor tillhands även på vintern =)

  Kommentar av fröken Kumlin — oktober 4, 2009 @ 4:13 e m


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: