Linneskåp

augusti 6, 2009

Skördetider

Filed under: linne — charlotte @ 5:41 e m
Tags: ,
kollage av egna bilder

kollage av egna bilder

Den som sår får skörda. Ett ordspråk jag gillar i alla möjliga lägen. Det är så det är i livet i stort. Man får liksom ta tag i saker och se till att de händer. Hjälpa dem på traven helt enkelt.

När det gäller trädgårdssådd brukar skörden bli skral för min del. Det finns alldeles för många konkurrenter som är snabbare än vad jag är. Rådjur, hjort och älg mumsar så fort man vänder ryggen till. De riktigt odlingsfrälsta har gjort snygga inhägnade trädgårdsland. Staket och pergola som skydd de fyrbentas framfart.
Vi gjorde en minivariant i år. Kaninburen har den döpts till, en liten hemsnickrad odlingslåda med lock av hönsnät. Inte supersnygg men otroligt funktionell. Äntligen kan vi få gräslök till matjessillen och hemodlad sallad igen! Spenaten växer så det knakar, så nu är vi snart starka som Karl-Alfred.

En annan sommarfavorit är den grova linnehandduken. Passar utmärkt både här och där. I trädgården, som grovhandduk i köket, vid handfatet. Jag gillar det råa utseende och linnekänslan jättemycket. Det enkla är det vackra och praktiska här.

Annonser

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: