Linneskåp

augusti 1, 2009

Brodera mera

Filed under: boktips — charlotte @ 3:01 e m
Tags: , ,
Hem ljuva hem: och andra broderade budskap

Hem ljuva hem: och andra broderade budskap

Jeppe Wikström är för mig förknippad med de fantastiska fotoböckerna. Bla Staden ligger sedan många år hemma i bokyllan och den bläddras det flitigt i.

Men så hittade jag en ny totalt annorlunda bok Hem ljuva hem: och andra broderade visdomsord (författad av Jeppe Wikström och Victoria Bergmark). Också en bok som fascinerar, inspirerar och väcker minnen till liv. För visst har vi alla någon form av relation till bonader och visdomsord. ”Hem ljuva hem” och ”Egen härd är guld värd”, korta budskap att fundera lite kring där hemma i stugan. Här kan man verkligen få frossa i broderad klokskap.

Korsstygn på nytt

Korsstygn på nytt

Mer på temat broderi ur ett nytt perspektiv kom i våras. En rolig bok som tar upp just korstygn på ett nytt sätt. Det är inte så mycket av det vi är vana vid att se broderat som visas här. Annika Huett ger korsstygnsbroderiet ett nytt ansikte i sin bok Korsstygn på nytt. Nya budskap på våra bonader eller varför inte på lite mer oväntade ställen.

Hittade också en kortkort bruksanvisning för oss som glömt det vi lärt oss i syslöjden:

Precis som namnet antyder ska stygnen korsas med varandra. Underliggande stygn sys från vänster till höger och överliggande stygn sys åt motsatt håll. Oftast syr man först en rad med stygn så att det blir halva kors. Sedan vänder man riktning och kompletterar på så sätt korsen.

Det låter ju i alla fall lätt!

Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: