Linneskåp

april 17, 2009

För kropp och själ

Filed under: badrum,inspiration — charlotte @ 8:15 f m
bilder Lisen Organics

bilder Lisen Organics

Gårdagskvällen blev en lång och härlig resa genom ört- och fruktland! Resultatet blev en massa inspiration och kunskap kring hur jag använder skafferiets innehåll till mitt hemmaspa. Enkelt, kul, nyttigt och effektivt – visst är det en härlig kombo?

Lisen Sundgren (Lisen Organics) har jag bloggat om förut och kommer säkert att göra igen. Hon höll kurs på Rosendals trädgård, på Djurgården i Stockholm i går kväll. Hon guidade oss ivrigt och entusiastiskt genom ett uppdukat bord. Papaya, ananans, banan, cocos, ägg, olja, honung, havregryn, salt… det hade lika gärna kunnat vara en matlagningskurs! Nu mosades och blandades det inte för invärtes bruk utan mer för utsidan. Ansiktsmasker, skrubbar och rengöring allt ihoprört i ett nafs, inte svårt, inte krångligt bara otroligt roligt och härligt!

Det jag framförallt kommer att införa i mitt eget badrum är en burk honung för den dagliga ansiktsrengöringen. Ingen tvål, bara ren honung och vatten. Honung är både rengörande och antiseptisk fick jag lära mig. Så det får det bli, en burk ekologisk honung istället för dyra ansiktsrengöringsburken.
Skrubbar älskar jag också. Att göra en torr skrubb var lätt som en plätt och håller i evigheter. Mixade havregryn och rismjöl kan man ju ha stående i en vacker burk och bara röra ut i vatten (enklast), jogurt (finns kanske i kylen) eller fruktmos som banan eller papaya (kletigt men bra gör hyn). Så nu får jag experimentera mig fram.

Ett tips när man vill ha undan håret och är trött på att handuksturbanen trillar ner är att använda en specialsydd frottéturban med knapp. Sitter som en smäck!

Sedan, väl hemma, var det dags att inta tv-soffan för att se Tinas trädgård där det också var örtfokus och Lisen var med som gäst och örtspecialist.

Så nu är jag till bredden fylld av inspiration att plocka, samla, mixa och njuta! Det är tur att våren är här!

Annonser

2 kommentarer

  1. Men vilka smarta tips, bra för plånboken också!

    kram

    Kommentar av Hem och Lycka — april 19, 2009 @ 8:04 e m

  2. Mmmmm, drömmer om ett Spa just nu 🙂

    Kommentar av Helena/R&S — april 20, 2009 @ 10:59 f m


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: