Linneskåp

februari 13, 2009

Kökshanddukar med variation

Filed under: inspiration,kök,linne — charlotte @ 12:29 e m
Tags: ,
kollage av bilder från svenskainredningsbolaget.se

kollage av bilder från svenskainredningsbolaget.se

Kökshanddukar är ett fantastiskt sätt att piffa till sitt kök när det känns lite vintertungt så här års. Det är väl sällan man skaffar kökshanddukar per dussin nu för tiden men det är ofta så man stöter på dem i äldre släktingars skåp och lådor. Jag gillar de där välmanglade travarna med handdukar i hel- och halvlinne. Gärna med mongram. En del väldigt slitna och andra nästan oanvända, eller till och med helt oanvända och ofållade.

Nu är det också så att en kökshandduk mycket sällan är bara just en kökshandduk hemma hos mig. Det behövs till mycket: i brödkorgen, över degbunken då degen jäser, att vira in det nybakade brödet i, som tabletter och/eller servetter vid dukning – listan kan göras lång. Handdukar och annat ska användas, inte samla damm.
I ett kreativt ögonblick förvandlade jag även några nötta handdukar till nya fodral att förvara silverbesticken i. Återbruk av ärvda saker, både miljösmart och känslosmart. Ett annat fiffigt tips är att använda handdukarna i festdukningen. I Klässbols monter på Formexmässan hade dukat fint med några av deras vackra handdukar. Liknande hittade jag på den ljuvliga bloggen Guldkant På Livet, där finns bland annat bilder på härliga sommardukningar – något att längta till.

eget foto

eget foto

Annonser

1 kommentar

  1. […] kan få nytt liv på olika sätt, jag har bloggat om det tidigare, om man är lite pysslig. Annars går det ju fint att använda dem som de är. Visst du att […]

    Pingback av Använd dina linnehanddukar « Linneskåp — augusti 13, 2009 @ 7:03 f m


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: