Linneskåp

december 8, 2008

Klassisk juldukning

Filed under: inspiration,kök,linne — charlotte @ 6:07 e m
bilder Sköna hem

bilder Sköna hem

En klassisk juldukning saxad ur Sköna hem.
Hur man än vrider och vänder på det hela så gillar jag det här bäst. Ingen minimalism och inget bling bling i överflöd. Bara klassisk svensk jul!

En enkel dukning med julröda inslag. Linne, bordssilver och svenska kristallglas från Småländska glasbruk. Levande ljus i kandelaber och smideskrona. Ett härligt vitt snötäcke utanför fönstret. Vi får se hur nära vi kommer i jul då vi tar vårt pick och pack och beger oss ut i Sörmlandsskogen. Snö blir det troligen inte (hoppas kan man i och för sig alltid) men resten av julstämningen kan vi nog skapa.

Bordslinnet och silverbesticken ska användas tycker jag. Inte ligga och samla damm i skåp och lådor. Om inte annat så åtminstone till jul och andra högtider. Har man inte så kan man fynda på loppisar och auktioner. Det är tid för fynd, särskilt när det gäller nysilverbestick. Det gott om dem och de är billiga. Ofta billigare än nya rostfria bestick.

Låt er inspireras till en fröjdefull juldukning! Det är bara att lägga till sill, sillsillad, julskinka och revbenspjäll så är det i princip komplett.

Annonser

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: