Linneskåp

november 27, 2008

jultid är boktid

Filed under: boktips,inspiration,shopping — charlotte @ 8:26 f m
Tags: , , ,

Det är många böcker som paketeras inom vår familj inför julen, till stora och små. Ett extra plus med bokpresenter är att man kan bytlånas sedan man läst ut sin egen hög. Och eftersom de ska skickas kors och tvärs över Sverige kan man ju enkelt beställa via nätet med annan leveransadress, tex hos Bokus eller Adlibris. Nätet är bra för julshopping!

Det finns en massa nytt och kul i barn- och ungdomsbokhyllan. Några böcker som kommer att få julklappspapper hos oss är:

eg kollage av förlagens bilder

eget kollage av förlagens bilder

Massor av Dinosaurier av Sarah Sheppard
Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius
Eldmärkt av Joanne Harris
Vargbröder, Jagad av klanerna av Michelle Paver
Matildas Katter av jan Lööf

Säkert blir det högläsning framför brasan i jul. Alla vill höra!

Nätet är praktiskt och bra men ibland behöver man det lilla extra, en upplevelse i verkliga livet. Ett tips då när det gäller barn- och ungdomsböcker är Bokslukaren vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Ett gränsland i fantasiernas värld, böcker och musik blandat med café och en massa aktiviteter. Ett härligt ställe! Om inte annat kan man gå dit och dricka Loranga och äta Mazarin och läsa högt ur den fantastiska berättelsen av Barbro Lindgren med samma namn. Vem kan motså Loranga, Mazarin, Dartanjang och alla tigrarna i ladan?

Annonser

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: